3 kunstenaars exposeren sculpturen en grafisch werk bij Galerie Biessen

Locatie: Bergeijk 't Hof
Datum: zo 6 mei 2018
Tijd: 14:00 - 17:00 uur
Accommodatie: Galerie Biessen
Adres: Kerkstraat 40b
Rubriek(en): Kinderen
Jongeren
Volwassenen
Ouderen
Entreeprijs: Gratis
Entreeprijs kinderen: Gratis
Website evenement: www.galeriebiessen.nl
E-mail: j.biessen1@chello.nl
T: +31(0)497573261
 

Drie kunstenaars exposeren sculpturen en grafisch werk bij Galerie Biessen. Van 6 mei tot en met 3 juni exposeren José Baltussen, Wilhelmien van Dijk-Knapen en Agnes Fleskens, boeiende sculpturen en grafisch werk, binnen en in de tuin van Galerie Biessen, Kerkstraat 40b in Bergeijk. Tijdens deze periode is de Galerie geopend elke zaterdag en zondag van 14.00 – 17.00 uur. Parkeren kan op het terrein naast de Galerie. U bent van harte welkom. Ook kunt U de Galerie bezoeken op afspraak. j.biessen1@chello.nl

José Baltussen: Ik ben gepassioneerd door de natuur en de organische vormen die ik daar tegen kom. Het is mijn passie om dit proces van verandering van vorm in keramiek vast te leggen. Het is in wezen telkens een momentopname van een altijd voortdurend proces.

Wilhelmien van Dijk-Knapen: Tekenen en schilderen is voor mij een manier om denkbeelden op papier of doek te zetten. Ik ben nieuwsgierig naar wat er te zien is om me heen van kunst tot cultuur en sla dit zoveel mogelijk op. Daarna komt het proces van creëren op gang en ga ik aan de slag met pen en inkt of kwast en verf. Het zelf creëren geeft me invloed op mijn omgeving en maakt me blij.

Agnes Fleskens: Ik vind het een uitdaging om werk te maken met een bepaalde uitstraling, zoals bv. een verstilde, een sacrale, ceremoniële of geheimzinnige sfeer. Mijn inspiratie haal ik uit oude, niet- westerse culturen, archeologische vondsten en oude, aangetaste, verweerde voorwerpen. Meestal bouw ik mijn platen op met klei, voornamelijk met grove chamotte. De huid van de klei is voor mij belangrijk, daarom vorm ik de platen met de hand en wel zó, dat de chamotte naar de oppervlakte komt. Ook laat ik meestal zien hoe het werk in elkaar gezet is; naden blijven zichtbaar en slibresten laat ik zitten. Hierdoor krijgt de huid meer karakter.