Het verhaal van de drollen van de hond

Locatie:
Datum: ma 2 september 2019
Tijd: 9:00 - 15:00 uur
Adres: Hof
Rubriek(en): Kinderen
Entreeprijs: Gratis
Entreeprijs kinderen: Gratis
Website evenement:
E-mail:
T:
 

Bergeijk Remembers

Dit jaar vieren we dat Brabant 75 jaar geleden werd bevrijd. In het kader daarvan worden in heel de provincie activiteiten georganiseerd, uiteraard ook in Bergeijk.

Het verhaal van Bergeijk: de drollen van de hond

Erfgoed Brabant heeft voor elke gemeente een verhaal gekozen aan de hand waarvan activiteiten worden georganiseerd. Voor Bergeijk is het verhaal over de drollen van de hond. Om dit verhaal tot leven te brengen, is ervoor gekozen om, ter hoogte van het Luihuis (bij de kerk op ’t Hof in Bergeijk), een buizenstelsel neer te leggen dat uitkomt op de plek waar vroeger de stookruimte was. Alle basisscholen in Bergeijk zijn uitgenodigd om tussen 2 en 16 september een bezoek te brengen aan het buizenstelsel. De kinderen kunnen er doorheen kruipen. Onderweg wordt hun nieuwsgierigheid geprikkeld, net als die van Johan toentertijd. Ze zien oude spullen uit de oorlogstijd en komen via de buis uit in een stookhok naast de kerk. Daar wordt hen duidelijk wat er precies aan de hand is.

Daarnaast is het buizenstelsel ook geopend voor andere geïnteresseerden. Kijk voor de precieze openingstijden op: www.bergeijk.nl/bergeijkremembers