Opening workshop "Bakken met Gevoel"

Locatie: Luyksgestel
Datum: za 21 april 2018
Tijd: 13:00 - 16:00 uur
Accommodatie: Bakkerijmuseum
Adres: Kapellerweg 15
Rubriek(en): Kinderen
Jongeren
Volwassenen
Ouderen
Entreeprijs: Gratis
Entreeprijs kinderen: Gratis
Website evenement: www.bakkerij-museum.nl
E-mail: info@bakkerij-museum.nl
T: +31(0)497541314
 

“Bakken met Gevoel”

Opening zaterdag 21 april 13.00-16.00 uur voor publiek. Het Bakkerijmuseum “De Grenswachter” in Luyksgestel heeft de primeur in Nederland en België ! Als eerste bakkerijmuseum bieden wij een bakdemonstratie aan die geheel gericht is op brood bakken voor en door blinden en slechtziende mensen. “Bakken met Gevoel” Na een aantal ervaringen met bakprocessen voor groepen blinden -en slechtzienden gaan we officieel starten. Er is een groep personen met een zichtbeperking aanwezig die gaan deel nemen aan de bakdemonstratie. Extra aandacht hierbij is natuurlijk het duidelijk begeleiden, het horen, proeven en het voelen van alle ingrediënten en materialen wat bij het brood hoort, de warmte van de oven en het draaien van de deegmachine. De bezoekers gaan zelf van deeg op gevoel een broodje vormen, welke daarna afgebakken wordt in de hout gestookte oven uit 1850. De bakdemonstratie “Bakken met Gevoel” wordt een nieuw begrip !

De Opening betreft het openstellen van het Bakkerijmuseum voor blind -en slechtziend publiek, inwoners van Bergeijk en ver daarbuiten. Tevens is er een audio-bestand over deze workshop op onze website geplaatst. Folders in braille zijn aanwezig, hoe bijzonder is dit !

Datum : zaterdag 21 april 2018 Tijdstip : 10:00-13:00 uur voor genodigden 13:00-16:00 uur voor iedereen Opening : Jantine van de Watering-Geesink Directeur Landelijke Stichting Blinden en Slechtzienden Adres : Bakkerijmuseum, Kapellerweg 15, 5575BG Luyksgestel

Informatie : info@bakkerij-museum.nl

http://www.bakkerij-museum.nl