Paul van Tongeren: Over betekenis, levenskunst, de impact van corona, en betrokkenheid bij maatschappelijke ontwikkelingen.

Locatie: Bergeijk 't Hof
Datum: wo 18 mei 2022
Tijd: 20:00 - 21:30 uur
Accommodatie: Online door Bibliotheek De Kempen
Rubriek(en): Volwassenen
Ouderen
Entreeprijs: € 7,50
Website evenement: https://kempen.op-shop.nl/4240/paul-van-tongeren-over-betekenis-levenskunst-de-impact-van-corona-en-betrokkenheid-bij-maatschappelijke-ontwikkelingen/18-05-2022
E-mail: klantenservice@bibliotheekmb.nl
T: +31(0)134648517
 

Verzorgd door Rondje Brabant Presenteert Paul van Tongeren (Deventer, 1950) is emeritus hoogleraar wijsgerige ethiek van de Radboud Universiteit in Nijmegen (1988-2015). Hij was daarnaast bijzonder hoogleraar wijsbegeerte namens de Radboud Stichting aan de Universiteit Leiden (1985-1991), buitengewoon hoogleraar ethiek aan de KU Leuven (2002-2016), en geassocieerd onderzoeker bij de Universiteit van Pretoria (Zuid-Afrika). Naast zijn academische werk houdt Van Tongeren zich al ruim twintig jaar intensief bezig met publieksfilosofie. Hij publiceert populaire boeken op basis van zijn grootste interesses: de deugdethiek van Aristoteles en het nihilisme van Friedrich Nietzsche. Hij is sinds 2005 lid van het Filosofisch Elftal van Trouw. In 2013 won hij met Leven is een kunst de Socratesbeker voor het urgentste en oorspronkelijkste Nederlandstalige filosofieboek. Enkele andere publicaties: Het Europese nihilisme. Friedrich Nietzsche over een dreiging die niemand schijnt te deren (2012), Dankbaar. Denken over danken na de dood van God (2015), Nietzsche. (2016) en Willen sterven. Over de autonomie en het voltooide leven (2018). Rondje Brabant Presenteert Elke maand nodigt één van de Brabantse Bibliotheken een interessante spreker uit. Een spreker die gespecialiseerd is in een actueel onderwerp dat naadloos aansluit op onze snel veranderende samenleving. Onze interviewer Theo Verbruggen daagt elke spreker uit de diepte in te gaan en antwoord te geven op vragen over bijvoorbeeld het milieu, mensen en cultuur. Elke maand op een andere locatie in Brabant, met ruimte voor een kleine groep live publiek en een livestream. Dát is Rondje Brabant Presenteert. Rondje Brabant Presenteert is een samenwerking tussen de Brabantse Bibliotheken Breda, De Kempen, Den Bosch, Dommeldal, Eindhoven, Helmond-Peel, Heusden, Midden-Brabant, Veldhoven & Cubiss. Aanmelden Dit event vindt plaats in Bibliotheek Berkel-Enschot en is live online te volgen. Er komt géén opname beschikbaar!